Comunicat de presă – Bucureşti, 13 Decembrie 2014

header“Un drum în viaţă: Bucşani – între Bucureşti şi Europa! – Servicii sociale pentru copii şi tineri din mediul rural din judeţul Giurgiu”

Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România, cu suma de 241,093.55 euro.

Fundaţia Scheherazade organizează evenimentul: “De sărbători, Fundaţia Scheherazade împarte bucurie la Bucşani” prin care doreşte să aducă bucurie în sufletele a 550 de copii defavorizaţi din comnuna Bucşani, judeţul Giurgiu, în preajma sărbătorilor de iarnă.

Bucşani este o localitate din judeţul Giurgiu cu 6.500 de locuitori care trăiesc în sărăcie, în care sănătatea copiilor lor este grav afectată din cauza alimentaţiei nepotrivite şi care au condiţii minime de creştere, dezvoltare şi educaţie. Statisticile extrem de triste au susţinut iniţierea acestui proiect, în condiţiile în care 6% dintre familii au ca sursa de venit salariul, restul provenind din venitul minim garantat si alocaţii.

Fundaţia Scheherazade are o nouă misiune ambiţioasă prin proiectul “Un drum în viată: Bucşani – între Bucureşti şi Europa! Servicii sociale pentru copii şi tineri din mediul rural din judeţul Giurgiu”, dedicat copiilor şi tinerilor din Bucşani, judeţul Giurgiu.

Astfel, misiunea Fundaţiei Scheherazade este de a renova de această dată un Centru Social Comunitar de zi unde copiii şi tinerii vor fi hrăniţi, îngrijiţi, educaţi, îndrumaţi şi consiliaţi de profesori şi psihologi, unde vor învaţa să utilizeze computerul şi vor deprinde abilităţi specifice fiecărei vârste, pentru a le creşte şansele în viaţă şi a-şi valorifica potenţialul. Prin acest proiect dorim să reducem marginalizarea şi excluderea socială a copiilor şi tinerilor din comună care provin din familii foarte sărace printr-un pachet generos de servicii sociale, educaţionale şi de sănătate implicând permanent în decizii beneficiarii, precum şi comunitatea şi ne dorim să demontăm mentalitatea că oamenii săraci, fără educaţie nu au calităţi şi nu pot contribui la viaţa comunităţii.

Evenimentul se va realiza cu sprijinul Star Foods, Quadrant Amroq Beverages si S&Z Com 2013 SRL,  si va reuni peste 150 de persoane din mediul economic şi diplomatic românesc, ce vor asista la o serbare prezentată de copiii din comuna Bucşani. Invitaţii speciali vor fi membrii trupei de jazz Performance Jazz Band, condusă de profesorul Mike Perry de la American International School of Bucharest. Demersul caritabil al Fundaţiei Scheherazade este susţinut de elevii voluntari ai American International School of Bucharest, coordonaţi de Margritha Hofman, care ne vor ajuta să împărţim cele 550 de pungi cu cadouri. Pentru a doua oară, Gabriela Simion, fostă concurentă la MasterChef, se alătură cauzei noastre şi susţine proiectul în derulare.

Alături de proiectele dedicate copiilor din România, încheiate deja cu succes – renovarea Spitalului de Copii “Marie Curie” din Bucureşti, a Spitalului de copii „Sf. Maria” din Iaşi şi a Ambulatoriului pentru Copiii din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, Constanţa – acest nou proiect va ajuta la creşterea calităţii vieţii copiilor, tinerilor şi membrilor familiilor lor, şi va deveni un exemplu de urmat pentru alte judeţe aflate în aceeaşi situaţie”, spune Wajiha Haris, Preşedinte al Fundaţiei Scheherazade.

Despre Fundaţia Scheherazade 

Misiunea Fundaţiei Scheherazade este de a ajuta copiii din toate mediile, indiferent de rasă, religie sau sex, prin construirea de parteneriate stabile şi durabile cu Guvernul, sectorul privat şi societatea civilă.

Scheherazade se dedică îmbunăţirii serviciilor medicale, promovarea dreptului la viaţă şi susţinerea protecţiei copilului. De asemenea, crede cu tărie că succesul vine dintr-o comunicare constructivă a ideilor, aspiraţiilor şi convingerilor. Fundaţia Scheherazade, prin forţa pasiunii sale şi a angajamentului său ferm, visează la mii de copii sănătosi, puternici şi fără suferinţă.

Pentru mai multe detalii vă invităm să ne contactaţi:

Oana Cojocaru – Asistent Comunicare si Obţinere Fonduri

Fundaţia Scheherazade

mioara.cojocaru@fundatiascheherazade.ro

Str. Roma 38, Sector 1, Bucureşti

Tel: +40 726 013 113, Fax: +40 21 2312895

www.fundatiascheherazade.ro

footer