Comunicat presa Coalitie ONG-uri 9 iunie

poza_sus

“Un drum în viaţă: Bucşani – între Bucureşti şi Europa! – Servicii sociale pentru copii şi tineri din mediul rural din judeţul Giurgiu”

Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Fundația Scheherazade dezbate împreună cu ONG-urile din județul Giurgiu problemele cu care se confruntă acestea Giurgiu, 9.06.2015: Fundaţia Scheherazade, în colaborare cu Fundaţia Estuar şi cu sprijinul Primăriei Bucşani, începe din luna iunie o serie de întâlniri tematice cu organizaţiile non-profit din Judeţul Giurgiu şi furnizori publici de servicii sociale, în cadrul proiectului “Un drum în viaţă: Bucșani – între București şi Europa! – Servicii sociale pentru copii şi tineri în mediul rural din Judeţul Giurgiu”. Proiectul este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Prima întâlnire are loc pe data de 9 iunie 2015, la Centrul Social Giurgiu, str. 1 Decembrie 1989, nr. 83, la ora 10:00. 

Prin aceste întâlniri ne propunem să aflăm care sunt problemele cu care se confruntă ONG-urile din județ, să vedem cum putem îmbunătății această situație și  împreună să  elaborăm un ghid de servicii sociale al Judeţului Giurgiu şi să creeăm o coaliţii a organizaţiilor non-profit la nivelul județului pentru a influenţa politicile publice în domeniul social.  Credem că puterea ONG-urilor este dată nu numai de misiunile acestora, dar şi de ceea ce pot face împreună. Dacă ONG-urile învață să vorbească pe o singură voce, credem că și puterea lor de a influența în bine politicile publice va crește.  Astfel, acest context ne ajută să ne cunoaştem, să acţionăm împreună în scopul creării unei metodologii comune, a unor strategii de abordare a autorităţilor publice şi a persoanelor de decizie.

Prin proiectul “Un drum în viaţă: Bucșani – între București şi Europa! – Servicii sociale pentru copii şi tineri în mediul rural din Judeţul Giurgiu” ne propunem să reducem marginalizarea şi excluderea socială a copiilor și tinerilor din comună care provin din familii foarte sărace, printr-un pachet generos de servicii sociale, educaţionale şi de sănătate.

Despre Fundaţia Scheherazade  

Fundația Scheherazade a fost înființată în anul 2007 și este o organizație neguvernamentală, apolitică, nonprofit, care în momentul de față joacă un rol active pe scena vieții publice din România, sprijinind și pledând pentru drepturile copiilor și tinerilor dezavantajați.

Misiunea Fundaţiei Scheherazade este de a ajuta copiii din toate mediile, indiferent de rasă, religie sau sex, prin construirea de parteneriate stabile şi durabile cu Guvernul, sectorul privat şi societatea civilă.

Fundația Scheherazade, care se dedică îmbunătățirii serviciilor medicale, promovării dreptului la viață și susținerii protecției copilului, crede cu tărie că succesul vine dintr-o comunicare constructivă a ideilor, aspirațiilor, convingerilor și problemelor. Cele mai importante proiecte ale fundației sunt: Renovarea Spitalului de Copii ”Marie Curie”; Renovarea Ambulatoriului pentru Copii din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța; Campania de strângere de fonduri pentru reabilitarea Spitalului ”Sfânta Maria” din Iași; Proiectul ”Un drum în viață: Bucșani – între București și Europa! Servicii sociale pentru copii și tineri din mediul rural din județul Giurgiu”; Proiectul ”Punți către speranță – acces la servicii sociale de calitate pentru solicitanți de azil și persoane ce au primit o formă de protecție în România”.

Pentru mai multe detalii vă invităm să ne contactaţi:

Andreea Prisăcariu – Asistent Comunicare si Obţinere Fonduri

Fundaţia Scheherazade

andreea.prisacariu@fundatiascheherazade.ro

Str. Roma 38, Sector 1, Bucureşti

Tel: +40 720 014 898, Fax: +40 21 2312895

www.fundatiascheherazade.ro

Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org şi www.fondong.fdsc.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009 – 2014

footer